Mielone kotlety z kapustą i ryżem

4.48 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min
  • Dla 6 osób

Kotlety podane w ten sposób zachwyciły domowników.

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
    500g kapusty
    ryż ugotowany
    1/2 cebuli
    1 jajko
    bułka tarta
    sól,
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.48 (157 ocen)

Mielone kotlety z kapustą i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kosteczkę. Kapustę szatkujemy i łaczymy z cebulą, mięsem, ryżem i jajkiem. Mieszamy i doprawiamy do smaku.
  • 2. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować