Kotlety mielone z ryżem

5 (143 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatne, soczyste kotlety , idealne na duży rodzinny obiad

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1,5 kg mięsa mielonego - najlepiej mieszanego ( wołowo - wieprzowego)
    - 100 g ryżu
    - 1 duża cebula
    - 2 duże ząbki czosnku
    - odrobinę bułki tartej
    - sól, pieprz, kurkuma,
    - natka pietruszki do smaku
    - olej do smażenia
    - 2 - 3 jajka kurze
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety mielone z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotuję do miękkości, studzę i dodaję do mięsa. Cebulę kroję w kosteczkę a czosnek drobno siekam. Podsmażam , trochę studzę i dodaję do mięsa. Dodaję jajka, posiekaną natkę pietruszki i doprawiam do smaku. Formuję kotlety i na koniec obtaczam je w bułce tarte, po czym smażę na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować