Mielone z cukinią

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rodzina lubi moje kulinarne eksperymenty.

Składniki:

  • 80 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
    jajko
    10 dag twarogu
    cebula
    cukinia
    30 dag jogurtu naturalnego
    po pęczku posiekanych szczypiorku, koperku i natki pietruszki
    ząbek czosnku
    przyprawy: sól, pieprz, tymianek, słodka mielona papryka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: cukinię myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Twaróg rozdrabniamy. Mieszamy z 1/3 jogurtu, cukinią i 1/2 zieleniny.
  • 2. Czosnek i cebulę obieramy i siekamy. Mieszamy z mięsem i jajkiem. Doprawiamy. Formujemy kotlety. Do środka wkładamy po łyżce farszu. Obtaczamy w bułce. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 °C.
  • 3. Przygotowujemy dip ziołowy: pozostałą zieleninę mieszamy z resztą jogurtu. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy do kotletów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować