MIelone-uduszone

4.5 (159 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Kotlety mielone przygotowane w ten sposób są bardzo delikatne i soczyste , do tego ten pyszny sos którym można polać ziemniaki i mięsko- niebo w gębie :))

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wołowego
    500 g mięsa mielonego z indyka
    2 cebulę
    2 kajzerki
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    1 łyżka masła
    sól , pieprz

    woda
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Mielone-uduszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę posiekać drobno , podsmażyć na maśle.Kajzerki namoczyć w mleku , gdy zmiękną wymieszać rękoma z mięsem mielonym , jajkami , cebulą , solą i pieprzem. ( na jednolitą masę)
  • 2. Formować dość spore kotlety , smażyć z obu stron na odrobinie oleju do zarumienienia ( nie usmażenia).
  • mielone 3. Usmażone kotlety przełożyć do garnka , zalać wodą do połowy wysokości mielonych , dusić pod przykryciem na malutkim ogniu ok 10 min, przewracając w trakcie kotlety na drugą stronę.

Porady

Mielone podajemy z ziemniakami i sałatką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować