Mielone tradycyjne

5 (143 ocen)

  • 30 min

Nie mogło ich zabraknąć

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg mielonej łopatki
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 czerstwa bułka namoczona w wodzie
    2 jajka
    do smaku: sól, pieprz, majeranek
    bułka tarta
    smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Mielone tradycyjne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, bułkę dobrze odcisnąć z nadmiaru wody. Wszystko razem dokładnie wymieszać doprawiając do smaku. Z masy mięsnej formować klopsy. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować