Mielone po chińsku

4.5 (196 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kolejny pomysł na mielone inaczej. Z warzywami chińskimi tworzą pyszne, na dodatek szybkie danie obiadowe.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone-pół kilo
    mieszanka chińska mrożona (kupuję z biedronki opakowanie 750 g)-pół opakowania
    przyprawa do mięsa mielonego
    fix do dań chińskich
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Mielone po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać z przyprawą, uformować niewielkie kulki .
    2.Kulki podsmażyć na patelni na rumiano, dodać warzywa i smażyć na średnim ogniu ok 10 minut.
    3. Po tym czasie Fix wymieszać w 300 ml wody i wlać na patelnię. Gotować 2-3 minuty, aż sos zgęstnieje.
    Podawać z ryżem lub ziemniakami.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Mieszanka chińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować