Mielone z niespodzianką

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kotlety mielone w środku z cebulą, papryką i ogórkiem kiszonym.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg. mięsa mielonego ( miałam łopatkę)
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz, majeranek
    cebula
    ogórek kiszony
    papryka czerwona
    Dodatkowo:
    1 szklanka gorącej wody
    liść laurowy
    2-3 kulki ziela angielskiego
    1 cebula
    sól, pieprz, majeranek
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mielone z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mielone z niespodzianką. 1. Wykonanie:
    Do mięsa dodać jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy.
    Dobrze wymieszać. Formować na kształt placka. Na każdym placku ułożyć
    po kawałku cebuli, papryki i ogórka. Zlepić i uformować kotleta. Następnie
    obtaczać w bułce tartej.
  • Mielone z niespodzianką. 2. Gotowe kotlety smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.
    Dodać pokrojoną cebulę. Kiedy cebula się podsmaży, wlać szklankę gorącej wody.
    Dodać liść laurowy, ziele angielskie i przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
    Przykryć i dusić na małym ogniu 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować