Miękkie, delikatnie i elastyczne ciasto na tortillę

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szukasz dobrego przepisu na idealne ciasto na tortillę? Dobrze trafiłeś!!

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1,5 łyżki oliwy
    1,5 łyżki oleju
    100 - 120 ml gorącej wody
    według uznania
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto

Miękkie, delikatnie i elastyczne ciasto na tortillę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łączymy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto
    Wałkujemy na grubość 0,1 cm. Pieczemy na suchej patelni bez żadnego tłuszczu. Po upieczeniu należy przykryć je wilgotną ściereczką, aby było elastyczne.

    Rada! Ciasto wygniataj długo będzie przez to miękkie.

    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować