Meksykańskie Taco z gęstą śmietaną

4.49 (166 ocen)

  • 30 min

Pyszna, pożywna potrawa prosto z Meksyku!

  • 30 min

Składniki:


  • Na 7 porcji:
    7 placków tortilli
    30 deko zmielonej wołowiny
    1 duża cebula
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka pomidorów
    1 szklanka dobrego przecieru pomidorowego
    starty ser żółty
    śmietana 18%
    olej
    sól, pieprz, papryka ostra
    2 łyżeczki sosu chilli
    masło do wysmarowania naczynia
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Meksykańskie taco z gęstą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem, podsmażamy. Następnie dodajemy mięso i na dużym ogniu często mieszając smażymy aż mięso będzie brązowe. Fasolę odsączamy i płuczemy w wodzie, dodajemy na patelnię razem z pomidorami i przecierem. Zmniejszamy ogień, dodajemy przyprawy i gotujemy kilka minut mieszając. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Układamy obok siebie placki, napełniamy farszem i składamy na pół. Posypujemy startym serem i wkładamy do piekarnika na kilka minut (aż ser się rozpuści). Przed podaniem na każdym placku rozsmarowujemy po łyżeczce śmietany.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Fasola czerwona Mięso Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

4.33 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tortille meksykańskie

To może cię zainteresować