Grillowane piersi z kurczaka po tajsku

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Szaszłyczki z kurczaka marynowane w jogurcie z tajskimi przyprawami - a'la sataye przyrządzane na grillu

  • 2 godz.

Składniki:

  • Na 7 porcji:


    Pół piersi z kurczaka
    mały kubeczek jogurtu naturalnego
    1 limonka
    2 łyżki sosu sojowego
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka zmielonego galangalu (można zastąpić imbirem)
    2 łyżeczki zmielonej trawy cytrynowej
    2 szczypty suszonej i posiekanej papryczki chilli

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowane piersi z kurczaka po tajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka oczyścić, umyć i pokroić w cienkie, długie paski. Do miski przełożyć jogurt, dodać sok z limonki, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać, przełożyć mięso do marynaty i odstawić na parę godzin do lodówki. Najlepiej na całą noc. Patyczki do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie. Nabijać paski kurczaka na patyczki jak wstążkę i układać na grillu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Tajska Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować