Meksykańska zapiekanka naleśnikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sos: paprykę kroimy w drobną kostkę i chwilę obsmażamy ,dodajemy pokrojoną w paseczki szynkę odsączoną wcześniej czerwoną fasolę i kukurydzę wlewamy pomidory wszystko chwilkę gotujemy by nadmiar płynu wyparował.Doprawiamy przyprawą do potraw meksykańskich.Naczynie żaroodporne wysmarować olejem wyłożyć 3 naleśniki tak aby jeden zachodził na drugi i zakrywały dno naczynia,pokryć częścią pomidorowego sosu posypać połową żółtego startego sera na to ułożyć pozostałe 3 naleśniki wylać resztę sosu posypać resztą startego sera piec przez około 15 minut.Podawać gorące z sałatą lub surówkami.
Porady
Naleśniki mogą być ciut grubsze,a sos jeżeli jest zbyt rzadki można zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej.
Komentarze