Meksykańska zapiekanka naleśnikowa

0 (0 ocen)

  • 35 min

Jest pyszna ,oryginalny przepis był z tortillą ale trochę go zmodyfikowałam i jako bazy używam naleśników.

  • 35 min

Składniki:

  • 6 usmażonych naleśników,puszka krojonych pomidorów,1 puszka czerwonej fasoli,1 czerwona papryka,pół puszki kukurydzy,przyprawa do potraw meksykańskich,20dag żółtego sera,20 dag ulubionej szynki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Meksykańska zapiekanka naleśnikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos: paprykę kroimy w drobną kostkę i chwilę obsmażamy ,dodajemy pokrojoną w paseczki szynkę odsączoną wcześniej czerwoną fasolę i kukurydzę wlewamy pomidory wszystko chwilkę gotujemy by nadmiar płynu wyparował.Doprawiamy przyprawą do potraw meksykańskich.Naczynie żaroodporne wysmarować olejem wyłożyć 3 naleśniki tak aby jeden zachodził na drugi i zakrywały dno naczynia,pokryć częścią pomidorowego sosu posypać połową żółtego startego sera na to ułożyć pozostałe 3 naleśniki wylać resztę sosu posypać resztą startego sera piec przez około 15 minut.Podawać gorące z sałatą lub surówkami.

Porady

Naleśniki mogą być ciut grubsze,a sos jeżeli jest zbyt rzadki można zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować