Biała dama

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ten przepis powstał metodą prób i błedów składniki odejmowalam aż powstał deser idealny.W mojej rodzinie wszystkim smakuje i pięknie się prezentuje.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • SPóD:
    - herbatniki: 18 dekagramów
    - galaretka malinowa: 1 opakowanie
    - cynamon: 0.5 łyżeczki
    MASA:
    - śmietana 30-36%: 400 mililitrów
    - cukier poder: 10 dekagramów
    - serek homegenizowany: 20 kilogramów
    - Żelatyna: 3 łyżki
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - czekolada mleczna: 0.5 opakowania
    - maliny,czekolada do dekoracji: 5 dekagramów

Biała dama - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozkruszone herbatniki wymieszać z cynamonem i przełożyć do natłuszczonej tortownicy,Zalać rozpuszczoą tężejącą galaretką malinową odstawić do zastygnięcia.
  • 2. Serek wymieszać z rozpuszczoną żelatyną,pokruszoną czekoladą,ubitą na sztywno, śmietaną z cukrem i cukrem waniliowym.Delikatnie wymieszać i przełożyć na zimny spód,wyrównać ,udekorowac tartą czekolada i malinami.Pyszny i szybki torcik.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy