1.Mięso mielone przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu wraz z obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulą, przekładamy do garnka. Pomidory (mogą być również zwykłe pomidory bez bazylii, ale wtedy warto ją dodać osobno) miksujemy i zalewamy nimi usmażone mięso. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i wywar mięsny. Kilka łyżek kukurydzy i czerwonej fasoli zostawiamy do dekoracji, pozostałe dodajemy do zupy, dusimy razem 15-20 minut. Zupę doprawiamy do smaku kolorowym pieprzem oraz chili. Gotujemy jeszcze chwilę bez pokrywki, aby nadmiar soku odparował.
2.Zupę nalewamy do kwadratowych talerzy. Groszkiem wykładamy przekątne. Z obu stron groszku układamy kukurydzę, którą kładziemy także przez środek talerzy. W centrum wbijamy 3 nachos i w środek wsypujemy czerwoną fasolę. Nachos wbijamy także w rogi talerza. Od razu podajemy do jedzenia. Oczywiście zupę możemy podać także w okrągłych (najlepiej głębokich) talerzach, ale wtedy nachos układamy na środku i przy brzegu naczynia.
Komentarze