MEDALIONY INDYCZE W CIEŚCIE CUKINIOWYM

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo fajny i prosty pomysł jak je urozmaicić zwykłe kotlety

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g medalionów z indyka
    1 mała cukinia
    1 jajko
    3/4 szklanki mleka
    1 szklanka mąki
    1 łyżeczka tymianku
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Medaliony indycze w cieście cukiniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Cukinię obieramy ze skóry, kroimy na ćwiartki i usuwamy nasiona. Następnie ścieramy na tarce o małych oczkach i odciskamy z nadmiaru wody.
    Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko, mąkę oraz przyprawy: tymianek, sól i pieprz. Mieszamy dokładnie trzepaczką lub mikserem, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Na końcu dodajemy startą cukinię i mieszamy łyżką.
  • 2. Medaliony z indyka myjemy, suszymy i lekko rozbijamy (najlepiej przez folię spożywczą). Jeżeli są bardzo duże kawałki to możemy przekroić je na pół. Przyprawiamy solą oraz pieprzem.
    Na patelni rozgrzewamy olej. Medaliony obtaczamy w cieście cukiniowym i smażymy partiami na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor. Gotowe kotlety przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Indyk Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować