Mazurek z pianką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Szybki do wykonania mazurek na zbliżające się święta.

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto;

    150 g margaryny
    1 szklanka cukru
    1,5 szklanki maki pszennej
    2 żółtka

    Pianka:

    2 białka
    0,5 szklanki cukru
    50 g tartych migdałów

    Dodatkowo:
    Polewa czekoladowa
    posypka cukrowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mazurek z pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:


    Składniki na ciasto najpierw miksujemy a następnie szybko zagniatamy rękami.
    Zawijamy w folie spożywcza i chłodzimy 30 minut w lodówce.
    Następnie wykładamy do tortownicy 26 cm ,nakłuwamy widelcem i pieczemy 15 minut w temp 200 stopni C.
    Wyjmujemy z piekarnika
    Białka ubijamy na sztywno z cukrem.
    Pod koniec wsypujemy tarte migdały.
    Smarujemy pianka cała powierzchnie mazurka i ponownie wstawiamy na 15 minut do pieczenia.
    Wyjmujemy.

    Ozdabiamy polewa czekoladowa i posypka cukrową .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować