Ziemniaczano-makrelowe kotlety

5 (198 ocen)

To przepis na smaczne danie, a za razem bardzo proste w wykonaniu. Polecam miłośnikom rybnych frykasów.

Składniki:

  • Składniki:
    - 400 g ugotowanych ziemniaków,
    - 200g makreli obranej z ości,
    - 1 cebula,
    - Pęczek natki pietruszki,
    - 1 jajko,
    - 1 łyżka mąki,
    - 2 łyżki bułki tartej,
    - Sól, pieprz
    - Szczypta proszku do pieczenia,
    - Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Ziemniaczano-makrelowe kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed smażeniem 1. Pietruszkę drobno siekamy. Ziemniaki przeciskamy przez praskę. Przekładamy do miski po czym dokładamy do nich makrelę, pokrojoną w kostkę cebulę, pietruszkę, mąkę, proszek oraz bułkę tartą. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Wilgotnymi dłońmi formujemy równe kotleciki. Gotowe smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.


    Z podanych składników wychodzi około 10 kotlecików.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować