Maślankowe pierogi z szarlotkowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagnieść. Ciasto rozwałkować (niezbyt cienko bo ciasto jest bardzo delikatne). Za pomocą szklanki wyciąć kółka. Jabłka ścieramy na tarce na dużych oczkach. Skrapiamy sokiem z cytryny. Rodzynki sparzyć. Do jabłek dodajemy rodzynki, cynamon, cukier waniliowy. Tak przygotowany farsz wykładamy na krążki ciasta. Zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 3 minut od momentu wypłynięcia. Dobrze smakują polane roztopionym masłem z cukrem, lub polane kwaśną śmietaną i posypane cynamonem.
Porady
wskazówki dotyczące przepisu, wpisz je tutaj. Np. podaj inne kombinacje składników lub jakiekowiek rady ułatwiające przygotowanie potrawy" rows="24" cols="80">
Komentarze