Marynowane drumsticki pieczone na kiszonej kapuście i pieczarkach

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczne mięso, kapusta z charakterem i pieczarki smażone na masełku. Pychota!

  • 3 godz. 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 drumsticków
    300 g małych pieczarek
    1/2 kg kapusty kiszonej
    2 łyżki masła
    olej

    Marynata:

    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka czerwonej papryki
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1/3 łyżeczki imbiru
    1 łyżeczka miodu
    2 liście laurowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Marynowane drumsticki pieczone na kiszonej kapuście i pieczarkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zrobić marynatę.
  • 2. Drumsticki obrać ze skóry, natrzeć przygotowana marynatą. Zostawić na 2 h w lodówce.
  • 3. Zamarynowane mięso obsmażyć na rumiano na maśle.
  • 4. W maśle obsmażyć również pieczarki.
  • 5. 5. Pieczarki ściągnąć z patelni, na tym samym tłuszczu podsmażyć kapustę. Przyprawić solą i pieprzem.
  • 6. Naczynie do zapiekania wysmarować olejem.
  • 7. Na spód ułożyć kapustę, na wierzch mięso i pieczarki.
  • 8. Piec najlepiej pod przykryciem do momentu, aż mięso będzie miękkie.

Porady

Jeśli kapusta jest kwaśna, należy ją odcedzić i przelać wodą i ewentualnie odrobinę posłodzić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować