Marchewkowe pesto

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne marchewkowe pesto. Wyśmienicie smakuje z makaronem lub pajdą domowego chleba. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag obranej marchewki
    30 gram orzechów nerkowca
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki oleju
    1 łyżka cukru
    10 łyżek wody
    sól - do smaku
    pieprz - do smaku
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Marchewkowe pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marchewkowe pesto 1. Orzechy mielimy na gładką masę. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy na małym ogniu.

    Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, wkładamy marchew i czosnek, posypujemy cukrem i przesmażamy około 5 minut. Wkładamy do gotującej się wody, mieszamy. Gdy marchewka będzie miękka dodajemy orzechy i przyprawy, mieszamy i przekładamy do pojemnika, blendujemy.
    Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki. Możemy posypać ulubionym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Marchewka Olej Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować