Marchewkowa pierś curry z rękawa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Przepyszna, soczysta i bardzo aromatyczna.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 duże pojedyńcze piersi z kurczaka
    500 g marchwi (po obraniu)
    7 łyżek kefiru
    sól, pieprz lub chilli
    przyprawa curry

    ewentualnie - łyżka masła (nie koniecznie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Marchewkowa pierś curry z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka solimy i obficie obsypujemy przyprawą curry. Marchew ścieramy na grubej tarce, mieszamy z kefirem a następnie doprawiamy solą, chilli i dodajemy do niej także curry - około 2 płaskie łyżeczki.
  • 2. Do rękawa wkładamy mięso, marchewkę i ewentualnie masło. Zaciskamy opaskami końce rękawa, a następnie przebijamy go w kilku miejscach np. nożem. Całość przekładamy na naczynie żaroodporne i pieczemy godzinę w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Kefir Kurczak Marchewka Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować