Marchewka konserwowa

  • wyświetlono: 2821 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Idealnie nadaje się do Spaghetti,ryżu...Smak słodko-kwaśny tego sosu jest.

Składniki

1 czerwona papryka
1 duża cebula
2 kg.marchewki

Sposób przygotowania przepisu:

Marchewka konserwowa

  • 1. Marchew dokładnie oczyścić umyć pod bieżącą wodą,pokroić w słupki,przełożyć do garnka,zalać wodą i gotować około od 10-15 min.
  • 2. Paprykę przepołowić i usunąć gniazda nasienne.Cebulę obrać i wraz z papryką pokroić w kostkę.Odstawiamy na 1 godz.
  • 3. Przygotowujemy zalewę.
    ZALEWA:3/4 szkl.oleju Kujawski
    2 słoiczki koncentratu Pudliszki
    1 szkl.octu
    1 łyżka gorczycy
    2 szkl.cukru
    2 łyżeczki soli
    Przekładamy do średniego garnka i zagotować.
  • 4. Do gotującej się zalewy dodać pokrojoną cebule i paprykę.Tak przygotowany wywar zalać podgotowaną marchewką(należy marchewkę odcedzić z tej wody w której była gotowana). Całość wymieszać i od razu przełożyć do słoików.Pasteryzować około 30 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

image-1jfb1e4

Dodane przez: JulkaTomeczek

Papryka konserwowa

Robię ją co roku z tego samego...

Dodane przez: Konto nieaktywne

Papryka konserwowa najlepsza

Moja konserwowa papryka jest twarda,nie...

Buraczki konserwowe

Dodane przez: bogusia82

Buraczki konserwowe

Bardzo lubię malutkie marynowane...

Mini ogórki konserwowe

Dodane przez: BlackOrchid90

Mini ogórki konserwowe

Gdy sezon na ogórki dobiega końca...

Patisony konserwowe

Dodane przez: MonikaW

Patisony konserwowe

Przepyszny dodatek do mięs i wędlin.

ogórki

Dodane przez: Yvonn

Ogórki konserwowe

W słoikach wylądowały ogóreczki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE