Maliny zapiekane pod koglem moglem

4.5 (200 ocen)

  • 15 min

Zanim będą nasze polskie słodkie maliny, zrobiłam deser z mrożonymi malinami. Nakłada się je łyżką. Mogą być podane z lodami lub bitą śmietaną lub kruszoną bezę , które zrobisz z białek po oddzieleniu żółtek.

  • 15 min

Składniki:

  • opakowanie mrożonych malin
    4 duże zółtka
    3 łyżki cukru drobnego
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery

Maliny zapiekane pod koglem moglem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wysmaruj naczynie żaroodporne olejem, rozłóż rozmrożone maliny, zalej koglem moglem. Piecz ok 20 minut w 180 stopniach aż będzie rumiane.

Porady

Jeśli masz małe jajka użyj 5 żółtek z białek upiecz bezy i pokrusz na gotowe maliny

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować