Borówki zapiekane pod koglem-moglem

  • wyświetlono: 766 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Kogel-mogel to chyba dla większości z nas jeden ze smaków dzieciństwa. Bardzo prosty, ale i bardzo smaczny przepis na deser.

cook and look
  • 15min

Składniki

- 3 żółtka
- 3 łyżeczki cukru
- 125 g borówek

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Borówki zapiekane pod koglem-moglem

  • 1. Żółtka ubijamy z cukrem do uzyskania jednolitej, kremowej masy. Na dnie kokilek układamy umyte i osuszone borówki. Zalewamy je koglem-moglem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i zapiekamy ok. 5 minut do zarumienienia. Jemy na ciepło.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycieborówkiKogel-mogel
 

Komentarze

Podobne przepisy

torcik

Dodane przez: bieniaszka

Torcik bezowy z porzeczkami, koglem moglem...

Torcik na urodziny dla Mamy :-)...

Prosto ale wykwintnie - gruszka z koglem moglem

Dodane przez: tonajezyku

Prosto ale wykwintnie - gruszka z koglem...

Można do tego deseru użyć gruszek...

image-24vt6ev

Dodane przez: Kasja1986

Jabłka zapiekane pod bezą

Pyszny, delikatny jak chmurka deser...

Jabłka pod kruszonką

Dodane przez: Cukiereczek

Jabłka zapiekane pod kruszonką

Soczyste jabłka skryte pod chrupiącą...

Truskawki pod kruszonką

Dodane przez: Agiatis

Truskawki zapiekane pod kruszonką

Uwielbiam ten deser . Chrupiąca...

Jagody zapiekane pod kokosową kruszonką

Dodane przez: Kloruś

Jagody zapiekane pod kokosową kruszonką

Owoce zapiekane pod kruszonką czyli...