Czerwone porzeczki pod koglem moglem

5 (156 ocen)

pyszny letni deser, bardzo prosty w przygotowaniu

Składniki:

  • 20 dag czerwonych porzeczek
    4 żółtka
    4 łyżki cukru
    2 łyżeczki cukru waniliowego

Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czerwone porzeczki pod koglem moglem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki opłukać. Owoce oderwać od gałązek i przełożyć do kokilek. Posypać 2 łyżkami cukru. Żółtka utrzeć do białości z 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Następnie utarte przełożyć na porzeczki. Zapiekać 20 minut w 160 - 180 st C.
    Do przygotowania deseru można użyć dowolnych owoców, pamiętając o zmniejszeniu ilości cukru. Do bardziej słodkich owoców typu truskawki, jagody, morele, brzoskwinie nie posypujemy ich już cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka Żółtko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować