Malinowo - jagodowe koszyczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pięknie się prezentują i rówżnież smakują.

  • 30 min

Składniki:

  • 25 dag mascarpone
    200 ml śmietany 30%
    1 galaretka malinowa

    biszkopty kocie języczki
    biszkopty okrągłe

    maliny
    jagody

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Malinowo - jagodowe koszyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody. Wystudzić. Odstawić w chłodne miejsce do lekkiego stężenia.
  • 2. Mascarpone zmiksować ze śmietaną na puszystą masę, dodać tężejącą galaretkę.
  • 3. Do kubeczka o średnicy odrobinę większej od średnicy okrągłego biszkopta wrzucić ciasteczko wierzchem do góry.
  • 4. Na boki ułożyć po 5 biszkopcików - kocich języczków.
  • 5. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego. Wyciskać ją do środka na około 3/4 wysokości biszkoptów.
  • 6. Schłodzić w lodówce ok 5min.
  • 7. Po schłodzeniu wyciągnąć ostrożnie koszyczki, przechylając kubeczki.
  • 8. Ozdobnie związać koszyczki wstążką.
  • 9. Na wierzch wyłożyć maliny i i jagody.

Porady

Krem i owoce możemy dobierać dowolnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować