Malinowo- czekoladowa tarta

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Jeśli lubimy słodkie, szybkie w przygotowaniu ciasta z owocami, to ten przepis jest idealny! Łączy to co najlepsze, czyli: kruche ciasto, słodką czekoladę i orzeźwiające owoce.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Tortownica 34 x13 cm
    Ciasto kakaowe:
    • 220 gram mąki,
    • 1 łyżka kakao,
    • 10 dag margaryny,
    • 2 łyżki cukru pudru,
    • 3 żółtka,
    • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,

    Wierzch czekoladowo- malinowy:
    • 8 dag masła,
    • 2 łyżki mleka,
    • 200 gram białej czekolady,
    • Około 400 gram malin,
    • Bezy białe, około 5 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Desery

Malinowo- czekoladowa tarta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowe ciasto 1. CIASTO: Powyższe składniki na spód tarty umieszczamy na stolnicy. Zagniatamy ciasto.
  • przed pieczeniam 2. Gotowe wykładamy na przygotowaną blaszkę, formując wyższe brzegi. Środek nakłuwamy widelcem.
    Blaszkę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 30 minut w 180°C.
    Gotowe ciasto wyjmujemy i studzimy.
  • rozpuszczanie składników 3. NADZIENIE: Masło, mleko oraz połamaną czekoladę umieszczamy w garnku. Składniki rozpuszczamy na wolnym ogniu.
  • wylanie czekoladowej masy 4. Płynną czekoladę wykładamy na upieczone ciasto kakaowe.
  • wyłożenie owoców 5. Na wierzchu układamy koło siebie maliny.
    Tartę wkładamy do lodówki, by czekolada zastygła.
    Przed podaniem deser dekorujemy dodatkową ilością malin, pokruszonymi bezami i zieleniną (melisa, mięta lub listki maliny).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować