Jeśli lubimy słodkie, szybkie w przygotowaniu ciasta z owocami, to ten przepis jest idealny! Łączy to co najlepsze, czyli: kruche ciasto, słodką czekoladę i orzeźwiające owoce.
Malinowo- czekoladowa tarta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO: Powyższe składniki na spód tarty umieszczamy na stolnicy. Zagniatamy ciasto.
2.Gotowe wykładamy na przygotowaną blaszkę, formując wyższe brzegi. Środek nakłuwamy widelcem.
Blaszkę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 30 minut w 180°C.
Gotowe ciasto wyjmujemy i studzimy.
3.NADZIENIE: Masło, mleko oraz połamaną czekoladę umieszczamy w garnku. Składniki rozpuszczamy na wolnym ogniu.
4.Płynną czekoladę wykładamy na upieczone ciasto kakaowe.
5.Na wierzchu układamy koło siebie maliny.
Tartę wkładamy do lodówki, by czekolada zastygła.
Przed podaniem deser dekorujemy dodatkową ilością malin, pokruszonymi bezami i zieleniną (melisa, mięta lub listki maliny).
Komentarze