makowiec kolorowy

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Prosty i pyszny:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - na cisto żółte:: 1 sztuka
    - żółtka: 8 sztuk
    - margaryna: 1 sztuka
    - cukier puder: 1 szklanka
    - mąka krupczatka: 20 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - olejej cytrynowy: 0.5 mililitra

    - ciastko makowe: 1 sztuka
    - mak sparzony i zmielony: 40 dekagramów
    - jajka: 4 sztuki
    - cukier: 20 dekagramów
    - masło: 1 łyżka
    - bakalie rózne: 3 łyżki
    - olejek migdalowy: 0.5 mililitra

    - ciasto białe: 1 sztuka
    - białka: 8 sztuk
    - cukier: 20 dekagramów
    - mąka krupczatka: 10 dekagramów
    - mąka ziemniaczana: 10 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżka
    - roztopiona margaryna: 10 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Makowiec kolorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto żółte:Żółtka utrzeć z margaryna i cukrem, dodać resztę skladników wymieszać i wylać na blaszkę
  • 2. ciasto makowe:Wszystkie skadniki dobrze wymieszac i wylożyć na ciasto żółte
  • 3. ciasto białe: Białka ubic na sztywno, dodac cukier ubić. dodac sypkie składniki i wymieszać a na końcu wlać roztopiona margarynę. Wylać na ciasto makowe. Tak przygotowane ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 40-45 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować