Makaronowy łosoś na kolorowej tratwie

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Pyszne rybne (łososiowo-koperkowe) kotleciki z kolorowym makaronem wewnątrz oraz na zewnątrz.Moi chłopcy (Hubert i Norbert) za nimi przepadają.

Składniki:

  • świeży filet z łososia norweskiego - 280 gram
    koperek - mały pęczek lub 1/2 większego pęczka
    surowe żółtko jajka - 1 sztuka
    świeżo mielony pieprz - do smaku
    sól - do smaku
    makaron świderki kolorowy - 1 szklanka

    ulubiona surówka/sałatka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Makaronowy łosoś na kolorowej tratwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy.
  • 2. Ze świeżego fileta łososia norweskiego ściągamy delikatnie skórę. Następnie mięso ryby siekamy nożem na mniejsze kawałki.
  • 3. Koperem dokładnie myjemy i drobno siekamy.
  • 4. Do ryby dodajemy koperek, wbijamy żółtko, solimy i pieprzymy -
    dokładnie mieszamy do połączenia składników.
  • 5. Rozgrzewamy teflonową patelnię i nakładamy po łyżce masę rybną - dalej nakładamy makaron na szerokośc rybnego kotlecika i ponownie nakładamy cienko masę rybną - formując 5 kotlecików. Makaron ma być nadzieniem w tych kotlecikach. Smażymy (bez tłuszczu) kotleciki z dwóch stron. Łosoś jest juz tłusty, więc dodatkowego tłuszczu do smażenia nie potrzeba.
  • 6. Na talerzu układamy tratwę z pozostałego makaronu, na niej wykładamy kotleciki i podajemy z ulubioną surówką/sałatką - ja ogórkową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Makaron Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować