Makaronowy łosoś na kolorowej tratwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente, odcedzamy.
2.Ze świeżego fileta łososia norweskiego ściągamy delikatnie skórę. Następnie mięso ryby siekamy nożem na mniejsze kawałki.
3.Koperem dokładnie myjemy i drobno siekamy.
4.Do ryby dodajemy koperek, wbijamy żółtko, solimy i pieprzymy -
dokładnie mieszamy do połączenia składników.
5.Rozgrzewamy teflonową patelnię i nakładamy po łyżce masę rybną - dalej nakładamy makaron na szerokośc rybnego kotlecika i ponownie nakładamy cienko masę rybną - formując 5 kotlecików. Makaron ma być nadzieniem w tych kotlecikach. Smażymy (bez tłuszczu) kotleciki z dwóch stron. Łosoś jest juz tłusty, więc dodatkowego tłuszczu do smażenia nie potrzeba.
6.Na talerzu układamy tratwę z pozostałego makaronu, na niej wykładamy kotleciki i podajemy z ulubioną surówką/sałatką - ja ogórkową.
Komentarze