Makaronowa sałatka z rzodkiewką I stokrotkami

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wiosenna i kolorowa sałatka.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 opakowania makaronu świderki
    5 pomidorków koktajlowych
    1 mała puszka kukurydzy
    1 sztuka awokado
    3 rzodkiewki

    SOS VINEGRET:
    1 łyżka soku z limonki
    3 łyżki oliwy
    szczypta soli i  pieprzu

    DODATKI:
    kilka kwiatków stokrotek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatka makaronowa

Makaronowa sałatka z rzodkiewką i stokrotkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotuję makaron w osolonej wodzie i studzę.
    Umyte rzodkiewki kroję w plasterki i układam na makaronie.
    Dokładam obrane i pokrojone w kostkę awokado
    Dodaję umyte i przekrojone na pół pomidorki .
    Posypuję osączoną wcześniej z zalewy kukurydzą.
    Robię sos mieszając podane składniki.
    Gotową sałatkę skrapiam sosem i dekoruję kwiatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron świderki (fusilli)

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować