Makaron z zielonym pesto i prażonym słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Zielone pesto z natki marchewki świetnie sprawdza się jako dodatek do makaronów.

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 250 g makaronu tagiatelle
    2 łyżki zielonego pesto z natki marchewki
    1 garść pestek słonecznika


    PONADTO:

    sól
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Makaron z pesto

Makaron z zielonym pesto i prażonym słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w posolonej wodzie.
    Masło roztopić na patelni, dodać ugotowany, odcedzony makaron, podsmażyć.
    Do podsmażonego na maśle makaronu dodać pesto i dokładnie wymieszać.
    Danie posypać uprażonym na suchej patelni słonecznikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron tagliatelle Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować