Makaron z salami i papryką w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • Łatwy

To pomysł na szybkie i smaczne danie - idealne na kolację lub obiad. Sos jest pyszny i aromatyczny, i wierzcie, nikt nie powstrzyma się od wzięcia dokładki.

  • Łatwy

Składniki:

  • 250-300g dowolnego makaronu
    200g plastrów salami
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    1-2 ząbki czosnku
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    Oliwa
    Sól, pieprz
    Mielona ostra papryka
    Natka pietruszki
    Szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z salami i papryką w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Cebulę i czosnek posiekać, paprykę pokroić w kostkę, plastry salami pokroić w kostkę.
    Na odrobinie oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę, lekko podsmażyć. Na koniec dodać salami, całość wymieszać i smażyć około 5 minut. Kiedy wszystkie składniki będą lekko podsmażone, dodać szklankę wody, przecier pomidorowy i doprawić do smaku. Sos dusić około 5 minut. Dodać posiekany szczypiorek oraz ugotowany makaron, wymieszać. Danie podawać posypane świeżą natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Makaron Papryka Salami

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować