Makaron z pieczarkami i marchewką

4.51 (190 ocen)

  • 30 min

Pyszne i lekkie danie w sam raz na wiosenny obiad.

  • 30 min

Składniki:



  • 150 g makaronu razowego świderki
    250 g pieczarek
    250 g marchewki
    1 cebula
    1/4 szkl bulionu warzywnego
    1 ząbek czosnku
    20 g jogurtu naturalnego
    lubczyk
    pieprz ziołowy
    kilka kropli soku z cytryny
    rzeżucha

Wystaw ocenę:

4.51 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z pieczarkami i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w plasterki, skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Podsmażamy na suchej patelni dodając cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dolewamy bulion warzywny. Dodajemy marchewkę pokrojoną w plasterki oraz przeciśnięty ząbek czosnku. Dusimy przez kilka minut.
  • 2. Kiedy warzywa będą już wystarczająco miękkie, wlewamy jogurt. Doprawiamy pieprzem ziołowym i lubczykiem. Całość mieszamy z makaronem ugotowanym al dente. Dusimy jeszcze przez chwilę. Podajemy z odrobiną rzeżuchy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Marchewka Pieczarki Rzeżucha

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować