MAKARON Z MASCARPONE I PIECZARKAMI

4.5 (187 ocen)

  • 20 min

Pyszny i delikatny.

  • 20 min

Składniki:

  • 350 g makaronu,
    30 dkg pieczarek,
    250 g mascarpone,
    większy ząbek czosnku,
    garść posiekanej natki pietruszki,
    mała dymka,
    kawałek pora,
    łyżka masła,
    2 łyżeczki tymianku,
    szczypta soli,
    łyżeczka białego pieprzu,
    mozzarella tarta do posypania.
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z mascarpone i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję al dente.
    Pieczarki obieram, kroję w plasterki.
    Czosnek, dymkę i pora siekam.
    Podsmażam na maśle pieczarki, czosnek, cebulę, pora i połowę pietruszki.
    Dodaję mascarpone oraz przyprawy, mieszam do momentu rozpuszczenia.
    W razie potrzeby doprawiam do smaku.
    Makaron wykładam na talerz, polewam przygotowanym sosem, posypuję mozzarellą i pozostałą pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować