Makaron z młodą kapustą

4.5 (150 ocen)

  • 30 min

Pyszny, szybki i lekki obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 20 dag makaronu kokardki
    1 główka młodej kapusty (mała)
    2 duże marchewki
    1 por (biała część)
    2 pętka wędzonej kiełbasy
    20 dag wędzonego boczku
    7 średnich pieczarek
    1 kostka masła
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym garnku roztapiamy masło, wkładamy poszatkowaną kapustę i startą na dużych oczkach marchew, i pora pokrojonego w talarki, dusimy pod przykryciem 20 min, od czasu do czasu mieszając. W między czasie kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni razem z pieczarkami pokrojonymi w dużą kostkę lub mniejsze ćwiartki, podsmażamy ok 15 min aby wszystko się ładnie przyrumieniło. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Do kapusty dodajemy kiełbase z pieczarkami oraz makaron, mieszamy, przyprawiamy sola i pieprzem, świeżymi ulubionymi ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować