Błyskawiczny i bezmięsny obiad z makaronem w roli głównej, z dodatkiem masła, duszonych na śmietanie pieczarek i zielonego groszku.
25 min
Dla 4 osób
Składniki:
300 g makaronu w dowolnej formie
1 litr wody z ziarenkami smaku
250 g pieczarek + 1 cebula pokrojona w kostkę + 1/2 łyżki masła + 100 ml śmietanki 30 %
łyżka masła do makaronu
spora szczypta koperku posiekanego
przyprawa: pomidory suszone z czosnkiem i bazylią
Makaron z masłem i duszonymi pieczarkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie zacząć od pieczarek, pokroić je dowolnie jak małe to tylko na 4 części, na patelni z rozpuszczonym masłem usmażyć cebulę, dodać pieczarki i dusić podlewając śmietanką, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować jak kto lubi w wywarze z ziarenkami smaku, odcedzić po czym dodać masło, koperek, przyprawę i wymieszać z pieczarkami.
Polecam, pychota :)
Komentarze