Makaron z masłem i duszonymi pieczarkami.

5 (1 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Błyskawiczny i bezmięsny obiad z makaronem w roli głównej, z dodatkiem masła, duszonych na śmietanie pieczarek i zielonego groszku.

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 300 g makaronu w dowolnej formie
    1 litr wody z ziarenkami smaku
    250 g pieczarek + 1 cebula pokrojona w kostkę + 1/2 łyżki masła + 100 ml śmietanki 30 %
    łyżka masła do makaronu
    spora szczypta koperku posiekanego
    przyprawa: pomidory suszone z czosnkiem i bazylią
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z masłem i duszonymi pieczarkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie zacząć od pieczarek, pokroić je dowolnie jak małe to tylko na 4 części, na patelni z rozpuszczonym masłem usmażyć cebulę, dodać pieczarki i dusić podlewając śmietanką, doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Makaron ugotować jak kto lubi w wywarze z ziarenkami smaku, odcedzić po czym dodać masło, koperek, przyprawę i wymieszać z pieczarkami.
    Polecam, pychota :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować