Makaron z boczkiem, fasolką i jarmużem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

danie dla miłośników makaronu w każdej postaci – tym razem z sosem z boczkiem, jarmużem i fasolką szparagową

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • makaron (około 300 g)
    400 g boczku
    200 g fasolki szparagowej
    100 g jarmużu
    1 cebula
    śmietanka 30% (około 50 ml)
    mąka ziemniaczana (około 1 łyżka)
    woda (około 100 ml)
    masło kalrowane lub olej
    przyprawy: sól, pieprz, majeranek, rozmaryn, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Penne

Makaron z boczkiem, fasolką i jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy i podsmażamy na maśle lub oleju. Dodajemy do niej pokrojony w kostkę boczek. Całość podsmażamy.
  • 2. Fasolkę kroimy na mniejsze części i gotujemy do miękkości.
  • 3. Jarmuż również gotujemy do miękkości.
  • 4. Kiedy boczek będzie już odpowiednio podsmażony, dodajemy do niego jarmuż oraz fasolkę. Całość podlewamy wodą i doprawiamy według uznania.
  • 5. Śmietankę mieszamy z mąką ziemniaczaną i partiami dodajemy do sosu, cały czas mieszając – tak, aby uzyskał odpowiednią konsystencję. W razie potrzeby dolewamy wody.
  • 6. Podajemy z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować