Makaron w sosie paprykowo-ziołowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie i proste danie z makaronem razowym, kiełbaskami i pieczarkami w aromatycznym sosie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Makaron świderki razowe - 200g
    Kiełbaski cienkie (u mnie drobiowe) - 250g
    Pieczarki - 6szt
    Cebula - 1szt
    Kukurydza konserwowa - 60g
    Suszone pomidory z oleju - 4 plastry
    Oliwki czarne - 10szt
    Olej (z suszonych pomidorów) - 1 łyżka
    Sos:
    Jogurt naturalny - 160g
    Koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
    Przyprawy:
    papryka słodka, ostra i wędzona - po 1/2 łyżeczki
    zioła prowansalskie - 2 łyżeczki
    Pieprz i sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron w sosie paprykowo-ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron w sosie paprykowo-ziołowym 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie przygotowujemy resztę.
    Wszystkie składniki sosu mieszamy.
    Kiełbaski, pieczarki i oliwki kroimy w plastry, cebulę w piórka, suszone pomidory na mniejsze kawałki. Na patelni na oleju przesmażamy kiełbaski, pieczarki i wszystkie warzywa. Przesmażamy tylko kilka minut. Dorzucamy ugotowany makaron i sos. Mieszamy, przykrywamy i dusimy jeszcze 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku.

Porady

Danie jest pyszne również następnego dnia po odgrzaniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować