Makaron w sosie ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. W tym czasie kroimy cebulkę w drobniutką kostkę, Szynkę w nieco większą. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół.
4. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulkę i smażymy na małym ogniu do zeszklenia. Dodajemy szynkę, pomidorki i mieszamy. Przyprawiamy czubrycą, częścią posiekanej natki pietruszki, czosnek przeciskamy przez praskę. Gdy z patelni zacznie wydobywać się cudowny aromat dodajemy śmietanę. Mieszamy.
5. Makaron odcedzamy i bez hartowania dodajemy na patelnię. Mieszamy dokładnie do połączenia się składników i posypujemy żółtym serem. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy ser się rozpuści danie jest gotowe. Posypujemy pietruszką.
Porady
Jeśli nie posiadacie czubrycy zielonej - użyjcie ziół prowansalskich
Komentarze