Makaron po tajsku z polędwiczką wieprzową

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie idealne dla tych, którzy kochają aromatyczne dania na szybko.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 125 g makaronu chow mein
    300 g polędwicy wieprzowej
    1 marchew
    2 łodygi selera naciowego
    1 szalotka
    3 ząbki czosnku
    1 szpiczasta pomarańczowa papryka
    1 szpiczasta czerwona papryka
    1 kawałek imbiru
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka syropu z agawy
    1 mała puszka pędów bambusa
    3 łyżki kiełków fasoli mung
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Makaron po tajsku z polędwiczką wieprzową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron po tajsku z polędwiczką wieprzową 1. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.

    Marchew i seler kroimy w słupki.
    Pieczarki kroimy na kawałki.
    Szalotkę kroimy w piórka.
    Czosnek i imbir siekamy.
    Papryki kroimy.
    Polędwiczkę kroimy w kostkę.

    Na rozgrzany olej wrzucamy mięso, lekko podsmażamy, dodajemy pozostałe składniki, szybko smażymy w wysokiej temperaturze.
    Do całości dodajemy makaron.
    Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Polędwica wieprzowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Tajska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować