Makaron canneloni zapiekany

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Super pomysł na danie obiadowe, kolacje itp.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu canelloni
    80 dag mięsa mielonego
    2 cebule
    1 puszka pomidorów bez skóry
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    3 ząbki czosnku
    15dag sera żółtego
    1 jajko
    1 fix do makaronu po bolońsku
    sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra,
    magi,
    2 łyżki natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron canneloni zapiekany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron canelloni zapiekany 1. Cebulkę pokroić w kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę przesmażyc na oliwie, dodajemy mięso mielone, smażymy chwilę, doprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy pomidorki z puszki, koncentrat pomidorowy, dusimy do odparowania. Lekko studzimy do farszu dodajemy surowe jajko i ser żółty starty na drobnej tarce, oraz natkę pietruszki, przyprawiamy. Gotowym farszem faszerujemy surowe rurki makaronu, układamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce jeden obok drugiego.
    Fix rozprowadzić w 250ml.zimnej wody zalać makaron. Zapiec ok 35minut.
    Jeśli pozostanie nam trochę farszu układamy go na wierzch makaronu.

Porady

Przed podaniem wierzch dania możemy posypać serem żółtym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować