Makaron bucatini z sosem a`la puttanesca

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wielbiciele makaronu, bierzcie ten przepis w ciemno.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g makaronu bucatini
    pół szklanki oliwy extra virgine
    puszka krojonych pomidorów
    3-4 ząbki czosnku
    1 papryczka chilli
    10 filetów anchois
    szklanka czarnych oliwek
    2 łyżki kaparów
    garść posiekanej natki pietruszki
    odrobina suszonego oregano
    sól
    świeżo mielony czarny pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron bucatini z sosem a`la puttanesca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron bucatini z sosem a`la puttanesca 1. Sos: papryczkę posiekałem na bardzo drobniutkie kawałeczki, podobnie obrany czosnek.

    Na patelni rozgrzałem oliwę, wrzuciłem na nią papryczkę, czosnek i anchois, smażyłem na dużym ogniu przez kilka chwil - aż czosnek się zrumienił. Dodałem pomidory, oliwki, kapary oraz pieprz i zagotowałem często mieszając na średnim ogniu.
    Odcedziłem makaron, dodałem sos, dokładnie wymieszałem i wyłożyłem na talerze. Każdą porcję posypałem sporą ilością natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować