Mafia

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 30 min

Studiuję zootechnikę. Chętnie korzystam z przepisów polecanych przez znajomych.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ● 1 kg mielonego mięsa (może być drobiowe)
    ● 2 szkl. bułki tartej
    ● 5 jajek
    ● 50 dag pieczarek
    ● 4 papryki
    ● 4 cebule
    ● 1/2 szkl. śmietany
    ● op. sosu myśliwskiego (lub cygańskiego)
    ● sól, pieprz
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mafia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mafia 1. Mięso mieszamy z jajkami
    i bułką tartą. Doprawiamy.
    Masę dzielimy na pół i wkładamy
    do dwóch małych keksówek
    wyłożonych folią.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy
    i drobno kroimy. Papryki myjemy,
    usuwamy gniazda nasienne,
    miąższ kroimy w małą kostkę.
    Cebule obieramy i siekamy.
    Szklimy na oleju. Wkładamy
    paprykę, chwilę podsmażamy.
    Dodajemy pieczarki. Dusimy,
    aż odparują. Studzimy.
  • 3. Sos myśliwski mieszamy
    ze śmietaną. Masę pieczarkowo-
    warzywną wykładamy na
    mięso. Polewamy sosem.
    Pieczemy ok. 50 minut w temperaturze
    180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować