Zapiekany łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

  • wyświetlono: 4908 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Pyszne i zdrowe danie w kilka chwil

e-jola1
  • 45min

Składniki

500g filetów z łososia
500g mrożonego szpinaku
1 opakowanie ciasta francuskiego
130g sera feta (pół opakowania)
3 ząbki czosnku
1 jajko
1 łyżka oliwy
½ łyżeczki przyprawy do ryb
1 łyżeczka masła

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Zapiekany łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

  • 1. Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać szpinak, posiekany czosnek, chwilę podsmażyć, następnie dodać fetę, jajko (odłożyć trochę białka) i całość podsmażyć jeszcze ok. 2-3 min.
    Rybę pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do ryb.
    Naczynie do zapiekania wysmarować masłem i kolejno układać warstwami: najpierw szpinak, potem rybę i na koniec położyć ciasto francuskie, wierzch posmarować białkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 °C przez ok. 30 minut. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

łosośw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzurybamoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyciasto francuskieszpinakfetazapiekana rybakonkurs_bezmięsny
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-0pbjpms

Dodane przez: Mniam1

Pierś z kurczaka ze szpinakiem w cieście...

Klasyczne połączenie kurczaka ze...

Dodane przez: Olga22

Łosoś ze szpinakiem i serem feta w cieście...

Przepis dostałam od Koleżanki

image-00rnwj2

Dodane przez: Mniam1

Łosoś ze szparagami w cieście francuskim

Smaczny łosoś otulony puszystym...

Łosoś zapiekany ze szpinakiem

Dodane przez: migotka28

Łosoś zapiekany ze szpinakiem

Pyszne i szybkie danie z rybką....

Efekt końcowy

Dodane przez: PolskaGotuje

Łosoś w cieście francuskim

Dzisiejszą propozycją jest łosoś...

łosoś z warzywami w cieście francuskim, pierożki i surówka.

Dodane przez: ekoKlaudia

Łosoś w cieście francuskim

W piątek pora na rybkę, ale nie...