Łosoś z parowara

4.5 (177 ocen)

gotowanie na parze jest zdrowe i modne

Składniki:

  • 2 dzwonka łososia, sok z cytryny, pieprz, gałązka rozmarynu, pół pęczka tymianku, 3 liście laurowe, ziarna jałowca, 2 łyżki gorczycy, kilka różyczek kalafiora i brokuła, pęczek młodej marchewki, 10 dkg młodych ziemniaków, 150 ml jogurtu, czosnek, koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś z parowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem. Tymianek i rozmaryn opłukać, włożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Dodać liście laurowe, ziarna jałowca i gorczycę. Gotować 10 minut i przecedzić. Wywar wlać do pojemnika parowaru. Warzywa umyć. Marchewki i ziemniaki obrać. Na miskach parowaru ułożyć : dzwonka łososia, na środkowej warzywa, a na dolnej ziemniaki posypane koperkiem. Włączyć parowar na 10 minut. Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny i pieprzem, psiekanym czosnkiem oraz koperkiem. Rybę podawać z warzywami. Osobno podawać sos jogurtowo - czosnkowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować