Łosoś w panierce z płatków kukurydzianych i orzechów

4.5 (178 ocen)

Płatki kukurydziane nadają rybie niesamowitej chrupkości, jak panierka a smak orzechów dopełnia całość. Szybko i zdrowo.

Składniki:

  • 2 filety z łososia
    1,5 szklanki płatków kukurydzianych
    garść dowolnych orzechów
    100 ml jogurtu naturalnego
    1/2 cytryny
    sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś w panierce z płatków kukurydzianych i orzechów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki kukurydziane przekładamy do woreczka i kruszymy z pomocą wałka. Orzechy drobno siekamy, dodajemy do pokruszonych płatków. Do jogurtu dodajemy szczyptę każdej z przypraw, mieszamy.

  • 2. Filet z łososia nacieramy solą i sokiem z cytryny. Smarujemy jogurtem, obtaczamy w płatkach i orzechach.
  • 3. Pieczemy w 200 stopniach przez około 15-20 minut w zależności od grubości fileta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować