Łosoś w panierce z płatków owsianych

4.5 (146 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubimy tę rybę. Ma charakterystyczny smak. Ostatnio podałam ją domownikom w takiej smażonej wersji z płatkami owsianymi. Wszystkim smakowało :) Przepis pochodzi z mojego bloga http://wybornesmaki.blogspot.com

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 20 dag łososia
    sól i kolorowy pieprz do oprószenia
    sok z cytryny
    mąka do obtoczenia ryby
    1-2 jajka
    po ok. 5 łyżek płatków owsianych i bułki tartej
    olej rzepakowy do smażenia

Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś w panierce z płatków owsianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia oddzielam od skóry i dzielę na mniejsze porcje. Rybę oprószam solą i pierzem . Skrapiam delikatnie sokiem z cytryny. Do jednej miseczki wsypuję mąkę, do drugiej płatki owsiane wymieszane z bułką. Do trzeciej wbijam jajko i roztrzepuję widelcem. Łososia obtaczam najpierw w mące, następnie w jajku i płatkach. Smażę na rozgrzanym oleju po około 2 minuty z każdej strony. Odsączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podaję z ulubioną surówką ( u mnie z kapusty pekińskiej i marchewki).

Porady

Do ryby najlepiej pasują gotowane ziemniaczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować