Łosoś pieczony w ziołach

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w [przygotowaniu danie. Polecam!

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -4 dzwonka łososia
    -2 łyżki soku z cytryny
    -pęczek koperku
    -łyżka suszonego oregano
    -łyżka suszonej bazylii
    -5 łyżek oliwy
    -6 dag masła
    -sól
    -biały pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś pieczony w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzwonka łososia oczyścić z łusek, opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. Koperek opłukać, osuszyć, posiekać (kilka gałązek zostawić na przybranie). Rybę posypać koperkiem i ziołami, polać oliwą, przykryć, wstawić do lodówki na 2 godziny (w tym czasie kilka razy ją obrócić). Następnie osączyć z marynaty, przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika o temperaturze 190 stopni. Piec z każdej strony 6-8 minut. Rybę obłożyć kawałkami masła i przybrać koperkiem. Podawać z ryżem i groszkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować