Łosoś na szpinaku i kapary - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pęsetą wyjmujemy osci z dzwonków łososia a następnie przyprawiamy solą,pieprzem i smarujemy oliwą z oliwek.
Rozgrzewam patelnię i na średnim ogniu smażę łososia przez około 3-4 minuty. Przewracam na drugą stronę i smażę jeszcze przez kolejne 3-4 minuty. Zdejmuję z patelni i na chwile odstawiam. Na patelnię wlewam białe wino lub ocet winny i gotuję przez 1 minutę. Dodaję kapary, masło i gotuję jeszcze przez 1-2 minuty lub do czasu aż sos zgęstnieje a kapary będą usmażone i zrumienione. Dodaję natkę pietruszki, podaję z łososiem.
Mozemy przyotować pod łososia dużą garśc szpinaku przygotowanego na patelni z dodatkiem czosnnku i przyprawionego solą>lecz niekonieczie< łosoś i tak bedzie smaczny!
Komentarze