Łosoś na szpinaku i kapary

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Najprostszy przepis na łososia jaki mogę Wam polecić. Krótko: Klasyczny i bardzo smaczny!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dzwonki łososia: 2 sztuki
    - kapary: 0.25 szklanki
    - białe wytrawne wino: 0.25 szklanki
    - masło: 50 gramów
    - natka pietruszki: 3 łyżki
    - sól morska: 1 szczypta
    - pieprz czarny do smaku: 1 szczypta
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś na szpinaku i kapary - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pęsetą wyjmujemy osci z dzwonków łososia a następnie przyprawiamy solą,pieprzem i smarujemy oliwą z oliwek.
    Rozgrzewam patelnię i na średnim ogniu smażę łososia przez około 3-4 minuty. Przewracam na drugą stronę i smażę jeszcze przez kolejne 3-4 minuty. Zdejmuję z patelni i na chwile odstawiam. Na patelnię wlewam białe wino lub ocet winny i gotuję przez 1 minutę. Dodaję kapary, masło i gotuję jeszcze przez 1-2 minuty lub do czasu aż sos zgęstnieje a kapary będą usmażone i zrumienione. Dodaję natkę pietruszki, podaję z łososiem.

    Mozemy przyotować pod łososia dużą garśc szpinaku przygotowanego na patelni z dodatkiem czosnnku i przyprawionego solą>lecz niekonieczie< łosoś i tak bedzie smaczny!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować