Łopatka z cebulką

5 (151 ocen)

  • 40 min

Mięsko duszone z cebulka i pieczarkami;

  • 40 min

Składniki:

  • wieprzowina 50 dag
    pieczarki 12 sztuk
    cebula 2 sztuki
    liść laurowy
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łopatka z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki umyć, pokroić w grube plastry. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę. Dodać przygotowane mięso i pieczarki. Wymieszać i razem przesmażyć. Podlać wodą tak aby zakryła mięso. Dusić do miękkości i odparowania płynu. Doprawić do smaku. Do duszenia można dodać liść laurowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować