DUSZONA ŁOPATKA Z CEBULKĄ W TŁUSZCZU

4.49 (171 ocen)

  • 40 min

PRZEPIS DOSTAŁAM OD MAMY JA I MÓJ MĄŻ JA UWIELBIAMY. ŚWIETNIE PASUJE DO ZIEMNIACZKÓW

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg łopatki, 4 cebule, pół kostki margaryny Palma, ziele angielskie, pieprz vegeta, lisc laurowy,maggi, olej, szklanka wody
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszona łopatka z cebulką w tłuszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatke dokładnie myjemy, kroimy w kostke lub w formie bitek, do garnka wkładamy pokrojona łopatke i pół kostki margaryny Palmy. dusimy wszysko razem podlewając w miedzy czasie woda aby mięso nam sie nieprzypalało i ładnie dusiło. nastepnie szatujemy cebule bardzo cieniutko i wrzucamy na olej. dodajemy do cebuli ziele angielskie, pieprz, vegete, lisc laurowy. dusimy cebulke tez delikatnie podlewajac woda aby sie nieprzypaliła. gdy mieso jest juz miekkie i pusciło wode dodajemy cebulke do miesa i wszysko razem dusimy. dodajemy maggi i dusimy az mieso bedzie mieciutke.

Porady

zamiast łopatki można użyć schabu lub karkówki ale najlepiej pasuje łopatka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować